11/10/13

Τί την ήθελε στο κελλί του τη σφαίρα -μία σφαίρα!!!- ο ...εγέρθητος Μιχαλολιάκος;;;

Καφέ πίναμε η παρέα... Ως παρηγοριά για την σωρευμένη φοροεπιδρομή κυρίως επί του ...«ένα κεραμίδι πάνω απ' το κεφάλι μας».
Το οποίο φαίνεται πως θα πέσει στο κεφάλι μας πολύ πιο ...επιθετικά από ότι η κεραμίδα στο κεφάλι του Πύρρου, βασιλιά της Ηπείρου...
Καφέ πίναμε και, ανάμεσα στους αναστεναγμούς μας και τα -όχι ιδιαίτερα ευπρεπή...- αναθέματα, ο πιο λιγόλογος έρριξε τη ...βόμπα του:
- Ρε σείς, τί διάολο την ήθελε τη σφαίρα, μία και μοναδική σφαίρα, ο αρχιεγέρθητος στη φυλακή; Σκέφτομαι διάφορα από όταν άκουσα ότι σε σακκίδιο, που του πήγε η γυναίκα του με διάφορα είδη, οι φύλακες βρήκανε μία, μία μοναδική, σφαίρα αλλά δεν κατάληξα πουθενά. Αν ήταν πολλές θα έλεγα ότι ετοιμάζει απόδραση. Μία όμως τί να την κάνει; Τί λέτε κι εσείς;
Για λίγο σιωπήσαμε. Νοιώσαμε μιά κάποια δυσκολία να πούμε κάτι. Μετά άρχισε ο καθένας να λέει ...το μακρύ και το κοντό του.
Τα παραθέτω σύντομα και πείτε κι εσείς τί νομίζετε.
- Μία-μία θα μάζευε πολλές στο τέλος. Φασούλι το φασούλι...
- Αν ήταν πολλές θα τις εύρισκαν σίγουρα. Η μία ίσως να περνούσε απαρατήρητη.
- Την έβαλε για να βρεθεί και να γίνει ντόρος.
- Όταν ξεφορτώθηκαν τα ενοχοποιητικά στοιχεία από τα σπίτια τους, μέσα στη σαστισμάρα και την βιασύνη, τους ξέφυγε η σφαίρα στην τσέπη του σακκίδιου.
- Ήθελε να την βάλει στο ...εικόνισμα και να προσεύχεται κάθε μέρα.
- Την έβαλε για να βρεθεί και να στείλει μήνυμα στους δικούς τους ότι «δεν καταθέσαμε τα όπλα, ο αγώνας συνεχίζεται»...
- Αν ήταν σφαίρα όπλου ή πολυβόλου, μεγάλη και μυτερή, θα την χρησιμοποιούσε σαν μαχαίρι εναντίον δεσμοφύλακα.
- Με μία μόνον σφαίρα, ένα μόνον πράγμα μπορείς να κάνεις στα σίγουρα μέσα στη φυλακή... Να αυτοκτονήσεις, όταν βρείς και το σχετικό πιστόλι βέβαια... Και να ηρωοποιηθείς στα μάτια των φανατικών σου.
Αυτό το τελευταίο μάς έβαλε σε βαθειά περίσκεψη.
Πείτε τη γνώμη σας.

1 σχόλιο:

akrat είπε...

είναι μεγάλη δοκιμασία για τους φασίστες

από το πως θα την βγάλουν ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ στην δοκιμασία αυτή θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό η χρησιμότητά τους στο απροσδιόριστο μέλλον...

αυτό μετράει η τάξη που κυριαρχεί