18/8/12

Ο ΠΡΩΤΟΣ πιο επικίνδυνος...

Την μανία μου με τις εξερευνήσεις την ξέρετε. Άλλωστε το καταδεικνύουν και ο τίτλος του μπλογκ και η υπογραφή μου... Όταν λοιπόν έγινε ο μικρός χαμός με το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού "Σπήγκελ", που εδώ αναπαρήγαγαν τα "ΝΕΑ", το "Πρώτο Θέμα" κ.ά., ότι ο Τσίπρας είναι ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ πιό επικίνδυνος πολίτικός, βάλθηκα να βρώ ποιός είναι ο πρώτος.
Άμ! δέ...
Καμμιά δεκαριά «σάϊτς» επισκέφτηκα {τα οποία έδειχναν επαγγελματικά-βιοποριστικά αφού ήταν πηγμένα στις διαφημίσεις} αλλά σε ΚΑΝΕΝΑ δεν βρήκα να κατονομάζεται ο ΠΡΩΤΟΣ πιο επικίνδυνος.
Όλα αναπαρήγαγαν τα δημοσιεύματα των παραπάνω, που ΔΕΝ ξεκαθάριζαν αυτό το σημείο. «Επαγγελματισμός» να σού πετύχει...
Αποφάσισα λοιπόν να το παλαίψω αλλοιώς το θέμα.
Άμα εμένα μού μπαίνει ένα ερώτημα στο μυαλό, παθαίνομαι μέχρι να το απαντήσω.
Και νά! τί σκέφτηκα και έκανα για να βρώ τον ΠΡΩΤΟ πιο επικίνδυνο:
Έχω έναν εκτεταμένο κατάλογο από e-mail, συγγενών, φίλων, γνωστών {"παλιών καλών" ή και περιστασιακών}. Πάνω από 1.500 διευθύνσεις. Αρκετά μεγαλύτερο ως "δείγμα" από αυτά που χρησιμοποιούν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων {συνήθως 1.000÷1.200}. Τους έστειλα λοιπόν ένα μήνυμα με αυτό το ερώτημα: Ποιόν θεωρούν ως το ΠΡΩΤΟ πιο επικίνδυνο -πολιτικά...- άτομο. Απάντησαν 173, δηλαδή κάπου 11%. Καλή ανταπόκριση. Έκατσα, ομαδοποίησα, κατέταξα και μελέτησα τις προτάσεις και αυτοπροτάσεις (υπήρχαν και τέτοιες...). Απόρριψα τις πλακατζήδικες, ξεδιάλεξα τις υπόλοιπες και σχημάτισα έναν κατάλογο επικινδυνότητας των 10 πιο επικίνδυνων.
Από αυτούς πήρα συνέντευξη. Τηλεφωνική ή ηλεκτρονική από τους περισσότερους και προσωπική από όποιους ήταν εύκολο και σχετικά ανέξοδο. Έτσι κατάληξα στον ΠΡΩΤΟ πιο επικίνδυνο που είναι ο εικονιζόμενος.
Στη συνέντευξη αρνήθηκε να τον τραβήξω "βίντεο" λέγοντας
«δεν μπήκα στο "σταρ-σύστεμ" όταν ήμουν νέος, τώρα στα γεράματα θα μπώ;»
Δεν θα αναφέρω βέβαια το όνομά του -είναι πονηροί οι καροί...- αλλά παραθέτω την τεκμηρίωση του γιατί αυτός είναι -κατά την έρευνά μου- ο ΠΡΩΤΟΣ πιο επικίνδυνος.
Δείτε τα 20, κυριότερα κατά την γνώμη μου, στοιχεία επικινδυνότητας:
1. Έχει τις ίδιες σπουδές και το ίδιο επάγγελμα (μηχανικός), με τους -παλιότερους- πρωθυπουργούς (της Τουρκίας) Ντεμιρέλ, Οζάλ, Ερμπακάν αλλά και τους -εν ενεργεία- επικίνδυνους  Άνγκελα Μέρκελ της Γερμανίας, Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ του Ιράν και Αμπντουλραχίμ Αλ Κίμπ της Λιβύης.
2. Έχει δραστηριοποιηθεί ανατρεπτικά από το 1954, όταν -δεκατεσσάρων τότε- έσκιζε με ένα σουγιά (που μονίμως κουβαλάει πάνω του!!!) τα λάστιχα της μάνικας των πυροσβεστικών αντλιών, που κατάβρεχαν τους υπέρ Κύπρου διαδηλωτές. Ήταν το μόνο μέσο αναίμακτης διάλυσης διαδηλώσεων τότε. Δεν είχαν «εξελιχθεί» οι κρατικές υπηρεσίες καταστολής...
3. Την ίδια περίπου εποχή χρησιμοποιούσε γραφομηχανή για "εκτύπωση" ανατρεπτικών φέϊγ-βολάν. Εντοπίστηκε όμως από την "Ασφάλεια" της εποχής και -λόγω του νεαρού της ηλικίας- του επεβλήθη μόνον η ποινή επίπληξης και Εθνικής Ηθικής Διαπαιδαγώγησης.
4. Το 1961 λειτούργησε ως θρυαλίδα για να ξεπαστρευτεί η διαβόητη ΕΚΟΦ από το Δ.Σ. του Σπουδαστικού Συλλόγου της Σχολής του.
5. Ήταν οργανωτικό στέλεχος του φοιτητικού δημοψηφίσματος "15% για την Παιδεία". Μού έδειξε κατάλογο όσων έπαιρναν και έφερναν τα έντυπα με τις υπογραφές, που τον έχει φυλάξει από τότε. Αναγνώρισα κάποια ονόματα... που αργότερα μάς πρόκυψαν καθηγητές, φιλόσοφοι, ακόμα και "πολιτικοί".
6. Με τον «ανορθόδοξο» κομμουνιστή Σωτήρη Πέτρουλα είχαν καθήσει και συντάξει πρότυπο σχέδιο καταστατικού για τους φοιτητικούς συλλόγους, ώστε να μην μπορεί να αρπάζει η -διαβόητη, μην το ξεχνάμε...-  ΕΚΟΦ τα Δ.Σ. μέσω δικαστικών αποφάσεων λόγω ατελειών των τότε καταστατικών.
7. Ως έφεδρος διερμηνέας στον στρατό, το 1964 υπηρέτησε και στο Μεταφραστικό Γραφείο του ΓΕΣ. Και κύριος οίδε πόσα μυστικά έκλεψε από εκεί και τα διοχέτευσε στον εχθρό... Δεν μού ομολόγησε κάτι τέτοιο... Δικιά μου σκέψη είναι... Μού είπε όμως ότι παρατήρησε πως ο επί της "Διοικητικής Μέριμνας" του ΓΕΣ συνταγματάρχης κουβαλούσε σε μπιτόνια πετρέλαιο από εκεί για το καλοριφέρ του σπιτιού του. Δεν μού παρουσίασε στοιχεία πάνω σ' αυτό κι έτσι το εξέλαβα ως προσπάθεια υπονόμευσης του φρονήματος περί της εθνοπροσήλωσης του στρατού μας.
8. Από το 1965 έπαψε να αγοράζει οποιοδήποτε έντυπο του γνωστού "Συγκροτήματος", όταν αυτό τό 'στριψε προς τους αποστάτες αλλά και διαφήμιζε -τρόπον τινά...- το «θαυματουργό» νερό του κ. Καματερού. Η επιμονή του σε ωρισμένα θέματα μου φάνηκε ως ένα από τα πιο επικίνδυνα χαρακτηριστικά του.
9. Ως εργολάβος Δ.Ε. αργότερα κατάστρωσε και εφάρμοσε με επιτυχία σατανικό σχέδιο αποφυγής της δωροδοκίας, χαλώντας την -πολιτικώς ορθή- εργολαβική πιάτσα, και έφτασε μέχρι του σημείου να καταγγείλει δημόσια το 1971, μπροστά στον Υπουργό Δημοσίων Έργων της Εθνικής Επαναστάσεως, ότι η δουλειά του Μόρνου ήταν φτιαγμένη. Βγήκε βέβαια από τα ρούχα του ο Υπουργός αλλά τίποτα δεν τού έκανε, διότι η δημοπρασία του κολοσσιαίου -για τότε- έργου ήταν πράγματι στημένη για να την πάρει η ΕΔΟΚ-ΕΤΕΡ..., όπως και έγινε. 
10. Την ίδια περίοδο, μέσω του φωτοτυπικού της εταιρείας, ανατύπωνε στα κρυφά και ταχυδρομούσε δώθε-κείθε διάφορα ανατρεπτικά έντυπα κατά της Εθν. Επαναστάσεως, προερχόμενα από την παράνομη οργάνωση "λαός-2" {καμμιά σχέση με τον ...Καρατζαφέρη} παραφυάδας του, επίσης παράνομου, ΠΑΚ.
11. Ήταν φανατικός αναγνώστης-συλλέκτης του "αντί" από το πρώτο τεύχος του. Ως συνεργάτης του αργότερα δημοσίευσε σειρά ανατρεπτικών άρθρων, όπως περί εγκυρότητας της λευκής ψήφου, περί πραγματικής δημοκρατίας, περί τεράστιας δημόσιας κομπίνας στον καθορισμό της τιμής του διοδίου της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου και άλλα παραπλήσια πολύ ενοχλητικά για τα πολιτικώς ορθά συμφέροντα.
12. Ήδη από το 1973 (και μέχρι το 1996) οργάνωσε και υποστήριξε την έκδοση εβδομαδιαίας ερασιτεχνικής "εφημερίδας", η οποία όχι μόνο πρόβαλε αντιεξουσιαστικές θέσεις και απόψεις αλλά είχε και το πολύ επικίνδυνο χαρακτηριστικό να διοικείται, χρηματοδοτείται, συντάσσεται και λειτουργεί με βάση τις αρχές της ελευθεριακής πραγματικής δημοκρατίας. Άσε που αργότερα την συνέχισε (και την συνεχίζει...) ηλεκτρονικά.
13. Ήταν βασικός οργανωτής του αντιβασιλικού αγώνα το Νοέμβρη του 1974 στην, πολύ βασιλόφρονα, περιοχή του αλλά με την παρουσία και των εξ Αθηνών Αντώνη Σαμαράκη και Γιώργου Κουμάντου επετεύχθη η μείωση του υπέρ του πολυχρονεμένου μας άνακτος ποσοστού στο μέσο ελλαδικό ποσοστό. Μετά πήρε ...φόρα και έγραψε και βιβλίο για το γιατί (και πώς) πρέπει να αναθεωρηθεί το αυταρχικό Σύνταγμα του 1975.
14. Το 1985 τόλμησε κι έγραψε θεατρικό έργο για τους μετανάστες το οποίο μάλιστα πήρε και το κρατικό βραβείο της χρονιάς. Αν η βράβευσή του δεν ήταν μεδόδευση τίποτε αναρχοκομμουνιστών της Κριτικής Επιτροπής, τότε αυτό το στοιχείο σημειολογεί πολύ μεγάλη επικινδυνότητα.
15. Μέσα στ' άλλα όχι μόνο παρουσίασε οικολογική δράση (καθιέρωση ειδικής στήλης στην εφημερίδα από το 1973, συμμετοχή στην Νέα Οικολογία αργότερα) αλλά και εφαρμόζει απαρέγκλιτα την επαναχρησιμοποίηση αντικειμένων, την ανακύκλωση υλικών, την διπλή χρήση του νερού κ.ά. Επίσης ρούχα-παπούτσια κλπ τα αλλάζει μόνον όταν φθείρονται και όχι λόγω μόδας, προκαλώντας έτσι μεγάλη ζημιά στο υγιές εμπόριο της υπερκατανάλωσης, της παραφουσκωμένης συσκευασίας και του "life style" γενικότερα αλλά και στην κοινή "εμφυτευμένη" πεποίθηση ότι την εμφάνιση πρέπει να προσέχουμε και όχι το περιεχόμενο.
16. Από την άλλη μεριά ούτε σίριαλ βλέπει στην τι-βί, ούτε ποδόσφαιρο, ούτε εκπομπές των "άνκορμαν", ΟΥΤΕ ΕΧΕΙ ΠΙΕΙ ΠΟΤΕ ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ ή άλλο όμοιο ...ελιξήριο. Μιλάμε για πολύ επικίνδυνο άτομο!
17. Κι ακόμα-ακόμα συμμετέχει ενεργά σε κινήματα ταραξιών της καθεστηκυίας τάξεως όπως το "δεν πληρώνω", τις αγανακτισμένες "Πλατείες", την Αλληλεγγύη, τις αχρήματες ανταλλαγές ειδών και δεν συμμαζεύεται. Άσε που επιχειρηματολογώντας πάνω σ' αυτά κάθε τόσο κοτσάρει και κάποια ρήση από την Καινή και την Παλιά Διαθήκη, το Κοράνι ή τις Βέδδες ενώ είναι -προ ...αμνημονεύτων χρόνων- "ντούρος" άθεος.
18. Όπως διακρίνεται και στην φωτογραφία, πάνω από το κεφάλι του δεν έχει την εικόνα του Χριστού ή της Παναγίας π.χ., ούτε του Τσέ-Γκεβάρα ή -άντε...- του Μάρξ αλλά του Δον-Κιχώτη!!! Πράγμα που το έχει επενδύσει και ιδεολογικά: Σημαίνει τον αέναο αγώνα, μού εξήγησε, τον ανιδιοτελή αγώνα, που δεν περιμένεις άμεσα αποτελέσματα για το τομάρι σου. Πολύ επικίνδυνος ο τύπος!
19. Δεν φαίνεται στην φωτογραφία αλλά σε άλλο σημείο του γραφείου του έχει κρεμασμένο ένα κάδρο με την πλατωνική ρήση: «Τοις μεν μη αδικούσι δίκαιος έπαινος. Τοις δε μη επιτρέπουσι τοις αδικούσιν αδικείν, πολλαπλάσιος εκείνου». Ακούς ο τρισκατάρατος ρητό που βρήκε να βάλει...
20. Επαναλαμβάνει συνεχώς, χειρότερα από ...παπαγάλο, και μιλώντας και γράφοντας, το : «Ο άνθρωπος απόχτησε μυαλό για να ανατρέψει τους νόμους της ζούγκλας, όχι για να τους εφαρμόσει», πράγμα που, όπως αμέσως αντιλαμβάνεσθε, αν υιοθετηθεί, θα πλήξει καίρια τόσο τις «Αγορές» όσο και τα θεμέλια της ίδιας μας της κοινωνίας, όπως τον ατομισμό, τη φιλαυτία κλπ!
Στην συνέντευξη-ποταμό κατέγραψα κάμποσα ακόμα σημεία επικινδυνότητας
αλλά θα ήθελα πρώτα την γνώμη σας για την αξία-επάρκεια των παραπάνω.
Τις  απόψεις του για το τί πρέπει να κάνουμε στην Ελλάδα και διεθνώς, ώστε να γίνει η ανθρωπότητα ανθρώπινη, απόψεις τόσο επικίνδυνες που οι ΣΥΡΙΖΑϊκές μπροστά τους μοιάζουν με ...παιδικό πάρτυ, μέ παρακάλεσε να μην τις δημοσιοποιήσω, διότι φοβάται πώς αν τίς μάθουν οι Μέρκελ και Ολλάντ μπορεί να πάθουν εγκεφαλικό ταυτόχρονα κι οι δυό, πράγμα δυσμενές για την Ευρώπη και το ευρώ.
Κι αν τίς μάθει ο Ομπάμα μπορεί να τις υιοθετήσει προεκλογικά και να τις εφαρμόσει μετεκλογικά, οπότε φοβάται ότι θα συμβεί ό,τι συνέβη και στον Χριστιανισμό, όταν τον υιοθέτησε και τον ...κρατικοποίησε ο ρωμαίος αυτοκράτορας Κωνσταντίνος με το περιβόητο «εν τούτω νίκα»...

2 σχόλια:

akrat είπε...

ποιός ποιός??

ο τρισμέγιστος θεός...

Κλαζoμένιoς είπε...

Ρέ σύ, Εξερευνητή,
πότε θα μάς αποκαλύψεις τις πολιτικές θέσεις του ΠΡΩΤΟΥ επικίνδυνου;;;

Αφού η Μέρκελ κι ο Ολλάντ ΔΕΝ έπαθαν εγκεφαλικό {λόγω αφόρητης πλήξης...} συναντώντας τον ...yes-man Αντωνάκη, δεν κινδυνεύουν να το πάθουν μαθαίνοντας τέτοια...

Κατά τα άλλα... πολύ ωραίος ο κατάλογός σου...