26/6/14

Μούφα, μαϊμού, πέτσινο ή πεναλτάρα;;;

Εξομολογημένη «αμαρτία»: Ιδέα δεν έχω από ποδόσφαιρο. Στο γυμνάσιο όταν ήμουν είχα δεί -όλο κι όλο- ...ενάμισυ μάτς, γιατί το δεύτερο δεν το άντεξα ώς το τέλος. Και στην τί-βί ούτε ένα ολόκληρο δεν έχω δεί. Δεν το πάω καθόλου αυτό το θέαμα. άσε που το ονομάζουν και ...αθλητισμό...
Κι όταν σκέφτομαι τί σπέκουλα, τί απάτες, τί βρωμιά, τί τζόγος, τί δωροδοκίες και εξαγορές, τί εκβιασμοί και "στησίματα", τι χορός δίς γίνεται γύρω του, μού 'ρχεται αναγούλα.
Είναι βέβαια άλλο πράμμα τα παιχνίδια της μπάλας, που παίζουν τα παιδιά στις αλάνες, στις πλατείες, στις λάκκες των χωριών. Αυτό όμως είναι άλλη ιστορία για άλλη φορά...
Ιδέα δεν έχω από ποδόσφαιρο.
Από τα περιωρισμένα αγγλικά μου ξέρω μόνον πως:
Μάτς = ταίριασμα,
γκόλ = στόχος, σκοπός, επιδίωξη,
κόρνερ = γωνία,
σούτ = πυροβολώ, εκσφενδονίζω,
οφσάϊτ = εκτός περιοχής ή γηπέδου,
φάουλ = σφάλμα, παράβαση
πέναλτυ = ποινή, τιμωρία
Αυτά τα τελευταία με προβλημάτισαν πολύ μετά τον ...κουρνιαχτό που σηκώθηκε προχτές στο "Μουντιάλ" με την νίκη της «εθνικής» μας ομάδας.
Ερεύνησα λοιπόν -κατά την ...έξη μου- και παραθέτω όσα βρήκα.

η αρχή της "φάσης"
η συνέχεια
η αρχή της φάσης πάλι αλλά από το πλάϊ





η πτώση Σαμαρά.
Πού είναι το "φάουλ" που επέσυρε το "πέναλτυ"???
Πείτε μου εσείς που ξέρετε από μπάλα.
Και νά διάφορες γνώμες γιά το θέμα:
http://allaksogolies.gr - protothema.gr/
......................
Πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν λόγο για «πέτσινο» πέναλτι στην πτώση του Γιώργου Σαμαρά και «ευγενική χορηγία» του διαιτητή προς τους Έλληνες.
Σίγουρα δεν πρόκειται για παράβαση που βγάζει μάτι, σίγουρα δεν ήταν μαρκάρισμα με το οποίο θα μάτωνε ο Σαμαράς ή θα έπαιρνε κάρτα ο Σιό, αλλά αυτό δεν ακυρώνει την ολόσωστη απόφαση του Κάρλος Βέρα.
......................
Μπορεί να μοιάζει λίγο τραβηγμένη η πτώση του επιθετικού της Εθνικής μας, αλλά η επαφή είναι αδιαμφισβήτητη. 
......................
http://www.protagon.gr - ΜΟΥΦΑNET
Βουντού απ’ την κερκίδα ανέτρεψε τον Σαμαρά!
Ακλόνητα στοιχεία που αποδεικνύουν πέρα από κάθε αμφιβολία ότι δικαίως καταλογίστηκε το πέναλντι που έδωσε την πρόκριση στην Εθνική μας, δίνει φωτογραφία ντοκουμέντο, που τραβήχτηκε τη στιγμή της ανατροπής
Τέλος στα κακεντρεχή σχόλια των εθνικών μειοδοτών, που προσπαθούν να «λερώσουν» τον ανεπανάληπτο θρίαμβο της Εθνικής Ελλάδος, δίνει φωτογραφία υψηλής ανάλυσης, που «έπιασε» φίλαθλο της Ακτής Ελεφαντοστού, να μπήγει καρφίτσες σε κούκλα βουντού που φοράει τη φανέλα και έχει τα χαρακτηριστικά του Γιώργου Σαμαρά! {την έχει την φωτό αλλ' εγώ δεν μπόρεσα να την μεταφέρω...}
Όπως φαίνεται καθαρά στην εικόνα που τραβήχτηκε με κάμερα υπερυψηλής ανάλυσης, ο διαιτητής του αγώνα Κάρλος Βέρα, όχι μόνο δεν παρασύρθηκε από την αδικαιολόγητη πτώση του Γιώργου Σαμαρά αλλά είδε πολλά παραπάνω από τα προφανή.


Διότι, μπορεί ο αμυντικός της Ακτής Ελεφαντοστού, Τζιβάνι Σίο, να μην ακούμπησε τον Έλληνα επιθετικό, αλλά το πόδι του Γιώργου Σαμαρά, δεν σκόνταψε τυχαία στο χορτάρι. Αιτία ήταν μια φίλαθλος των αντιπάλων, που κρατώντας ένα ομοίωμα του Σαμαρά, οδήγησε με καρφίτσες και άλλες μεθόδους μαγείας, το πόδι του σε λάθος κίνηση!
........................
(Σημείωση Μουφανετ: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)
http://www.paraskhnio.gr
Τη δουλειά του Καθηγητή διαιτησίας, Παναγιώτη Βαρούχα ζήλεψε ο Γιώργος Μουρούτης και ανέλυσε μέσα από το Twitter την επίμαχη φάση του αγώνα Ελλάδα – Ακτή Ελεφαντοστού.
Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού ανέβασε ένα βίντεο από το πέναλτι που κέρδισε ο Γιώργος Σαμαράς εξηγώντας «(…) η αντίθετη λήψη του CBC επιβεβαιώνει απολύτως την παράβαση».