6/7/13

Σαμαράς: άλλοτε, πρόσφατα και τώρα

Σέ σχέση με την κατάληξη του προηγούμενου άρθρου, παραθέτω απόσπασμα από "ανάρτηση" της ενδιαφέρουσας ιστοσελίδας {http://www.madata.gr} που απευθύνεται στον ...Filotomarius Kanapedatus στις 4-7:

Λαέ μου, καλέ και αγαπημένε, πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε, ας κάνουμε μια μικρή αναδρομή στα λόγια συνέπειας των πολιτικών ανδρών που με την αρωγή σου βρίσκονται στους θώκους εξουσίας!
4 Ιουλίου 1993: 
Ο Αντώνης Σαμαράς, πρόεδρος της ΠΟΛ.ΑΝ, στη Καθημερινή όπου ρητά και κατηγορηματικά ξεκαθαρίζει τα μελλοντικά του σχέδια: «Δεν θα επιστρέψω στη Ν.Δ. και αν ακόμη αλλάξουν οι πολιτικές συνθήκες, έστω και αν με καλέσουν για να γίνω αρχηγός της».
Ιούνιος 2012: 
Προεκλογική ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, πρόεδρου της ΝΔ : «Αποκλείω κάθε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Συγκυβέρνηση θέλουν τριών ειδών συμφέροντα. Πρώτον το θέλει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ για να πέσει στα μαλακά και για να μην ψάξουμε τις τεράστιες ευθύνες τους που μας έφεραν στο μνημόνιο. Νομίζουν ότι θα γλιτώσουν αλλά δεν θα γλιτώσουν. Δεύτερον τη συγκυβέρνηση τη στηρίζουν όλα εκείνα τα συμφέροντα κι όλες οι συντεχνίες που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα στην Ελλάδα. Κι όσο το ΠΑΣΟΚ είναι στα πράγματα ακόμα και με δεύτερο ρόλο στη κυβέρνηση έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Τρίτον τη συγκυβέρνηση τη θέλουν όλες αυτές οι δυνάμεις μέσα ή έξω από την Ελλάδα που θέλουν μια κυβέρνηση αδύναμη και μια κυβέρνηση ελεγχόμενη».
23 Ιουνίου 2013: 

Συνέντευξη Αντώνη Σαμαρά, πρωθυπουργού, στον διοικητή Α΄στο γερμανικό προτεκτοράτο, στο Βήμα της Κυριακής, όπου δηλώνει ανοικτά την εκτίμησή του για την στάση που τηρεί ο κ. Βενιζέλος τονίζοντας: «Και εγώ - όπως και ο κ. Βενιζέλος άλλωστε - θέλαμε και τη ΔΗΜΑΡ μέσα. Όχι στις «παρυφές», όχι «εντός, εκτός και επί τα αυτά». Όπως έχουν δείξει τα πράγματα ως τώρα, ο κ. Βενιζέλος είναι εταίρος πλήρους ευθύνης. Όχι κατά περίσταση. Και αυτό του το αναγνωρίζω 100%...»
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

1 σχόλιο:

akrat είπε...

σήμα κατατεθέν η συνέπειά τους...