30/5/09

Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών

Καβάλησα το καλάμ..., συγνώμην, την μηχανή του χρόνου και βρέθηκα στην Δευτέρα 8/6/09. Πήγα αγόρασα τις εφημερίδες με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών. Κι επειδή δεν είμαι ...μοναχοφάης, θα σάς τα παραθέσω εδώ, μαζί με τo "ζουμί" των δηλώσεων των «αρχηγών».
Η ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ TΑ ΠΟΣΟΣΤΑ
Πρώτο ήρθε το ΠΑΣΟΚ με 36.98%
Δεύτερη η Ν.Δ. με 33.99%
Τρίτο το ΚΚΕ με 5.99%
Τέταρτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 5.98%
Πέμπτοι οι "Οικολόγοι-Πράσινοι"{*} με 5.97%
Έκτος ο ΛΑΟΣ με 3.99%
Έβδομη η "Δράση" με 0.99%{**}
Όγδοο το "ΠΑΜΜΕ" με 0.49%{***}
Λοιπές Ευρωδυνάμεις 5.60%

Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ TΩΝ ΕΔΡΩΝ
Το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. παίρνουν από 8 έδρες.
Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ από 2.
Οι "Οικολόγοι-Πράσινοι" και ο ΛΑΟΣ από μία.
Η "Δράση" και το "ΠΑΜΜΕ" καμμία έδρα.
Σύνολο 22 έδρες {από 24 που είχε η Ελλάδα πριν την μεγάλη διεύρυνση της Ε.Ε.}.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ
Περιέργως δεν έχουν όλες οι εφημερίδες τις ίδιες ακριβώς δηλώσεις, ποικίλουν κάπως. Εγώ αγόρασα 5 και αυτά που μεταφέρω εδώ είναι ένα κράμμα, ας πούμε, από όλες.
Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε στο CNN : It was an unprecedented victory of mine! The impotent goverment of corrupt liberals must go and I, an altered me, must grab the power with a goverment of altered corrupt socialists, in order to overcome our economic adversity once more and not to sink.
Ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι η διαφορά δύο {και κάτι...} μόνον μονάδων από το ανεύθυνο ΠΑΣΟΚ είναι μέσα στα όρια του στατιστικού λάθους {του λαού} και φυσικό επόμενο της ορθής διακυβέρνησής του, η οποία δυσαρέστησε "μερικούς-μερικούς"... Γιαυτό θα παραμείνει στην εξουσία μέχρι να εξαντλήσει την τετραετία, κατά την σαφή εντολή που του έδωσε ο λαός{****} το 2007, και θα συνεχίσει ανυποχώρητος τις στιβαρές νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος, για να γίνουν οι πλούσιοι πλουσιώτεροι, ώστε να κάνουν επενδύσεις και να εξαφανιστεί η ανεργία.
Η κα Παπαρήγα δήλωσε ότι ο λαός με το να φέρει ΤΡΙΤΟ το κόμμα του, το ΚΚΕ, έδωσε ένα ηχηρό χαστούκι στον δικομματισμό και ΚΥΡΙΩΣ στους ευρωλιγούρηδες ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΥΣ του, φέρνοντάς τους ΤΕΤΑΡΤΟΥΣ.
Η ευρωβουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, της "συνιστώσας" Κ.Ο.Ε.{*****}, δήλωσε ότι η εκλογή της στο Ευρωκοινοβούλιο θα φέρει το κομμουνιστικό ιδεώδες στην καρδιά της Ευρώπης.
Ο κ. Τρεμόπουλος δήλωσε ότι η εκλογή του θα συνταράξει συθέμελα τους ευρωπαίους καταστροφείς του περιβάλλοντος. Θα αρχίσουν να ΤΡΕΜΟΥΝ, είπε χαρακτηριστικά.
Η κα Νίκη Τζαβέλλα δήλωσε ότι Δευτέρα-Τετάρτη θα ψηφίζει τις προτάσεις του Ευρωσοσιαλιστικού κόμματος, Τρίτη-Πέμπτη τις προτάσεις του Ευρωλαϊκού κόμματος και την Παρασκευή των ακροδεξιών, διότι έχοντας περάσει από όλους τους χώρους, τους αγαπάει όλους.
Ο κ. Μάνος δήλωσε ικανοποιημένος διότι το ποσοστό που πήρε το τωρινό κόμμα του είναι μεγαλύτερο από αυτό που είχε πάρει το προηγούμενό του, οι «Ταύροι». Τα σχέδια του, πρόσθεσε, είναι να φτιάξει ένα νέο κόμμα, που δεν έχει αποφασίσει ακόμα πως θα το ονομάσει, εκτός κι αν προκύψει συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τον καλέσουν να αναλάβει κάποιο υπουργείο.
Ο κ. Παπαθεμελής δήλωσε ότι το χαμηλό ποσοστό του κόμματός του, που ήταν το μόνο με εθνομακεδονικούς στόχους, ήταν αποτέλεσμα σκοπιανικής σκευωρίας στην οποία δυστυχώς, είπε, προσχώρησαν και πλήθος γραικύλοι, ανθέλληνες, ρουμανόβλαχοι, κουτσόβλαχοι, μπουρτζόβλαχοι, καραγκούνηδες, σαρακατσάνοι, αρβανίτες της Πελοποννήσου, των Μεσογείων, της Θήβας και της Πάργας, φραγκοσυριανοί, τσάμηδες, μουσουλμάνοι τουρκόσποροι, πομάκοι, εαμοβούλγαροι σφαγείς, μητραλοίες, τουρκόγυφτοι και ο εξ ανατολών δάκτυλος. Ο παρακαθήμενός του κ. Ζουράρις δήλωσε ότι αυτός ήταν πάντοτε ένας ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ακροδεξιών απόψεων, ότι πιστεύει ακράδαντα στην μαρξιστική φύση του Θεού, ότι η Λιάνα Κανέλλη είναι χριστιανομαρξίστρια ενώ ο ίδιος μαρξοχριαστιανός, πράχμα εντελώς αντίθετο αλλά πολλές φορές -διαλεκτικά- εντελώς ίδιο, ότι είναι γνήσιος μακεδών, θεσσαλονικιός, με πατέρα κρητικό και μάνα κωνσταντινοπουλίτισσα, ότι το μέγεθος της ανθελληνικής διείσδυσης αποδεικνύεται από το ότι μάς έχουνε πείσει να ανεβάζουμε τον τόνο στη γενική πληθυντικού των δευτερόκλιτων μετοχών-ρηματικών επιθέτων και να χαλάμε την ελληνική προσωδία, ότι άλλο πράγμα είναι οι μετοχές στα χρηματιστήρια, άλλο πράγμα η συμ-μετοχή στο ιστορικό γίγνεσθαι της νεωτέρας Ελλάδας και άλλο οι μετοχές στη γραμματική, ότι, ως παλιός επιστημολόγος{******}, ξέρει καλά πως άλλο το τρα-λα-λά κι άλλο το αμάν-αμάν, ότι η ρήση «πιάσ' τ' αυγό και κούρευτο» έχει αντεθνική, σλαβική, προέλευση, ότι τα Ζωνιανά είναι ένα είδος "Σκόπια" για το Βραχάτσι, καταλήγοντας θριαμβικά με την ιστορική φράση{*******}:
«Άντε ρε λεβέντες... Με τη βοήθεια του Χριστού,
θα τους γ---σουμε την Παναγία!!!»

+ + + + + + + + + + + + + + +
{*} Ακόμα έχω την απορία: Υπάρχουν και Οικολόγοι-Μαύροι, Οικολόγοι-Μπλέ, Οικολόγοι-Κόκκινοι;;; Γιατί βάζουν αυτό το διακριτικό «πράσινοι»;;;
{**} Μάνος, Κοντογιαννόπουλος, Μπουτάρης κ.ά.
{***} Το "μακεδονικό κόμμα" του Παπαθεμελή, όχι η εργατική παράταξη του ΚΚΕ, εκείνη είναι ΠΑΜΕ, με ένα «Μ»
{****} ...και το φαύλο εκλογικό σύστημα συμπληρώνω εγώ.
{*****} Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας
{******} Scientologist - Σαϊεντολόγος
{*******} Λοχαγού στην Κορέα προς τον λόχο του πριν από μιά κρίσιμη μάχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: