14/5/08

Ο «ΑΙΩΝΑΣ» για αγορές όπλων, κρατάει μόλις 3,3 χρόνια!!!

Κατά διεθνή αποκλειστικότητα η στήλη αυτή, άντε το "μπλόγκ" αυτό..., παρουσιάζει την πρόσφατη επιστημονική ανακάλυψη: ο «ΑΙΩΝΑΣ» για αγορές όπλων, κρατάει μόλις 3,3 χρόνια!!!
Αυτός είναι ο μέσος όρος των διαδοχικών «Αγορών του Αιώνα» οι οποίες έχουν κατά καιρούς εξαγγελθεί (και πραγματοποιηθεί...) από τους έλληνες Υπουργούς Εθνικής Άμυνας, τα τελευταία 30+ χρόνια.
{To επιστημονικό team του "Εx" δεν είχε τρόπο να επεκτείνει την έρευνά μας στην περίοδο της χούντας και της παλατοκρατίας. Αν κάποια/κάποιος μπορεί να τό κάνει, ευχαρίστως θα συμβάλλουμε στο να υπολογιστεί ο μέσος όρος διάρκειας των «Αγορών του Αιώνα» για όλη τη μεταπολεμική περίοδο.}
Όταν συνήλθαμε από το πρώτο "σόκ" μιάς τέτοιας ανακάλυψης, πέσαμε με τα μούτρα να ελέγξουμε τα στοιχεία διασταυρώνοντάς τα με άλλα, άλλων πηγών από τις αρχικές μας, ξανακάναμε εξαρχής όλους τους υπολογισμούς, ελέγξαμε τα προγράμματα των Η/Υ μας...
Το αποτέλεσμα παράμεινε πρακτικά το ίδιο: ο «Αιώνας» για τις αγορές όπλων διήρκεσε κατά μέσο όρο τα τελευταία χρόνια μόνον 3,3114 χρόνια!!! ή, αλλοιώς, 3 χρόνια 3 μήνες 22 ημέρες 3 ώρες 6 πρώτα λεπτά και 14'' !!!
Και επειδή δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε ότι οι κ. Αβέρωφ-Τοσίτσας, Χαραλαμπόπουλος, Αρσένης, Τσοχατζόπουλος, Παπαντωνίου, Μεϊμαράκης (και όποιοι άλλοι ενδιάμεσοι...) ήταν δυνατόν να ονομάζουν, επιστήμονες άνθρωποι όλοι, διακεκριμένοι μάλιστα, τα τρίακάτι (3,3) χρόνια «Αιώνα», εκατό (100) χρόνια δηλαδή, δεν ήταν δυνατόν να κάνουν τέτοιο χοντρό μαθηματικό λάθος, και μάλιστα ο ένας μετά τον άλλον το ίδιο, ούτε ήταν δυνατόν να έχουν ΟΛΟΙ εκ γενετής ακριβώς την ίδια αδυναμία αντίληψης του χρόνου, βαλθήκαμε να εντοπίσουμε πού οφείλονταν το πρωτοφανές παγκοσμίως φαινόμενο αυτό!
Ψάξαμε ενδελεχώς το παρελθόν καθενός μήπως και βρούμε κάποιο (ή μιά ομάδα όμοιων) γεγονός στη ζωή τους το οποίο ΕΠΙΚΤΗΤΑ θα μπορούσε να επιρρεάσει την αντίληψή τους για το χρόνο. Τίποτα ουσιαστικό δεν βρήκαμε. Μικροσυμπτώσεις βρήκαμε κάποιες αλλ' όχι αρκετά ισχυρές για να δικαιολογήσουν τόσο σοβαρή απώλεια αίσθησης του χρόνου τόσων ατόμων διαδοχικά.
Και τότε έπεσε η φαεινή ιδέα: Ίσως αυτή η απώλεια αίσθησης του χρόνου συνδέονταν ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΑΤΟΜΑ αλλά ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ που χειρίστηκαν αυτά τα άτομα!
Και πέσαμε πάλι όλο το team του "Ex" με τα μούτρα να ψάχνουμε να βρούμε τί κοινό είχαν αυτές οι υποθέσεις.
Η πρώτη ιδέα, ότι δηλαδή ήταν όλες ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ αγοράς ΟΠΛΩΝ, δεν μάς φτούρησε: Ήταν πολύ γενική κατάταξη για να προκαλέσει σε τόσα άτομα τέτοια απώλεια αίσθησης του χρόνου.
Ενδεικτικά: Επρόκειτο πότε για ντουφέκια, πότε για μπαζούκας, πότε για εκτοξευτήρες ρουκετών, πότε για κανόνια, πότε για αεροπλάνα, πότε για άρματα μάχης, πότε για πυραύλους, πότε για αντιτροπιλικά, πότε για φρεγάτες, πότε για ελικόπτερα, πότε για χειρομβοβίδες, πότε για μυδράλλια, πότε για πυρομαχικά όλων αυτών.
Η κοινή, και πολύ περισσότερο η επιστημονική μας, λογική απέκλεισε το ενδεχόμενο τόσο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ πράγματα να είχαν προκαλέσει την ΙΔΙΑ απώλεια αίσθησης χρόνου σε τόσα διαφορετικά άτομα!!!
Απελπισία !!!
Είχαμε κάνει μια μεγάλη ανακάλυψη, τόσα άτομα να έχουν "συρρικνώσει" τον ΑΙΩΝΑ σε ...3 χρόνια, και να μην μπορούμε να βρούμε το γιατί...
Και τότε η νεώτερη από μάς, και μάλλον το πιό "σπίρτο", μπήκε στην αίθουσα ερευνών κραδαίνοντας μιά εφημερίδα: Αυτό είναι, λεβέντες!, ούρλιαζε. Αυτό είναι το κοινό σημείο! Λέοπαρντ, Σινούκ, Πάντσερ, Τορ-έμ-ουάν, Σίι-φορ-άϊ...
Μά!, αντέτεινε κάποιος, ο πιό βραδύνους εξ ημών, όλα αυτά είναι όπλα και ΟΧΙ ΙΔΙΑ όπλα... Τό εξετάσαμε αυτό...
Το ίδιο που έχουν όλα, είναι οι ΜΙΖΕΣ που "έπεσαν" για την αγορά τους! αποκρίθηκε εκείνη.
Πέσαμε τότε όλοι σε βαθειά περισυλλογή.
Και ξαναρχίσαμε να ψάχνουμε τα κιτάπια μας. Ξανά-μανά εξ αρχής υπολογισμοί, συγκρίσεις, διασταυρώσεις...
Δεν ήταν δυνατόν να δεχτούμε ότι ΟΛΟΙ οι υπουργοί μας Εθνικής Άμυνας ήταν διεφθαρμένοι και «τά 'πιασαν», οπότε αμβλύνθηκε η μνήμη τους και η αίσθηση του χρόνου...
Τα στοιχεία που ξεκαθαρίσαμε ως ουσιώδη είναι τα εξής:
* Τα προσφερθέντα ομοειδή όπλα δεν είχαν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους ως προς την αποτελεσματικότητα. Σκότωναν όλα εξ ίσου (ή περίπου εξ ίσου...) καλά.
* Δεν ήταν δυνατόν να έχουν μέσο χρόνο ζωής, μέσο χρόνο "απαξίωσης" τα 3 χρόνια. Τότε γιατί αγοράστηκαν;;;
* Αυτά που αγοράστηκαν δεν ήταν πάντοτε τα φθηνότερα ισάξια (ή περίπου...).
* Με τις, συνεχιζόμενες, αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Ζήμενς φαίνεται πως οι μίζες είναι που ποικίλουν πολύ και διαμορφώνουν αναλόγως την τελική τιμή που πληρώνουμε.
* Πολύ περισσότερο που οι μίζες αυτές δεν έφταναν ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ στους "τελικούς αποδέκτες", πρόσωπα ή κόμματα. Η Ζήμενς ισχυρίζεται ότι "οι δικοί της άνθρωποι" κρατούσαν πολλά για τον εαυτό τους... Και θα τούς κάνει αγωγή, λέει... ΕΜΕΙΣ γιατί δεν κάνουμε αγωγή;;; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΑΥΤΑ!!! Προϊόν ληστείας είναι!!!
* Η συχνότητα των «Αγορών του Αιώνα» είναι σχεδόν η ίδια με την συχνότητα διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών.
Μ' αυτό το τελευταίο θεωρήσαμε ότι ολοκληρώθηκε η έρευνά μας για την, όπως και να τό δείς, περίεργη απώλεια αίσθησης του χρόνου από τόσους...
Διαφωνείτε;;;

4 σχόλια:

ΝΟΤΑ είπε...

Εγώ δεν διαφωνώ διόλου. Αναρωτιέμαι όμως γιατί εσύ αναρωτιέσαι και γιατί το ερευνάς το ζήτημα. Δεν χρειάζεται έρευνα. Είναι πλέον αξίωμα πως οι αγορές των αιώνων γίνονται κάθε 3,5 χρόνια περίπου.

Καλό απόγευμα.

Κωστης Γκορτζής είπε...

Όπως λέει και ο ...Λιακό, πριν από τον 'εξερευνητή' Κολόμπο, οι Έλληνες είχαν ανακαλύψει την ...Αμερική! :-)

Τα εξοπλιστικά προγράμματα και τα Δημόσια έργα, πέρα από τις 'μίζες' στα εμπλεκόμενα στη διαδικασία πρόσωπα (ΜΜΕ για 'προώθηση' της 'ανάγκης', μελετητές, εισηγητές, αποφασίζοντες) είναι η κύρια πηγή χρηματοδότησης των κομμάτων (και όχι μόνο στην Ελλάδα...)

Δεν φτάνουν όλοι οι εν ενεργεία και συνταξιούχοι εισαγγελείς για να αποκαλύψουν την αλήθεια. Όχι και ότι το θέλουν οι ίδιοι...

Εξερευνητης είπε...

Αγαπητή Νότα,
ευχαριστώ για την 'επίσκεψη" και για την συνηγορία, έστω και σε καυστική/απορριπτική διατύπωση.
Αναρρωτιέμαι όμως με ποιόν τρόπο (ίσως ένας είναι οι "προτάσεις ενάντια στη διαφθορά") θα μπορέσουμε οι όσοι συμφωνούντες να επιμηκύνουμε το χρονικό διάστημα ή/και να κοντύνουμε το ύψος των «αγορών του αιώνα»...
Το ...Ex-team δουλεύει εντατικά επ' αυτού... Πάσα προσφορά ιδεών δεκτή.

Αγαπητέ Κωστή,
χρόνια πολλά (και καλά!) για τη γιορτή σου, αν τήν γιορτάζεις βέβαια...
Αν όχι, θυμήσου ότι...
«μιά ευχή είναι κι αυτή, άστην να πέσει χάμω...»
Όσο την αλήθεια και την ανάγκη πρόσθετου ...απειράριθμου προσωπικού για την αποκάλυψή της θα διαφωνήσω:
Αφού μέχρι κι ο βασιλιάς-σύζυγος της Ολλανδίας πιάστηκε δωροδοκούμενος, (από την Λόκχηντ, νομίζω) και τώρα οι γερμαναράδες εισαγγελείς έχουν ανασύρει ...τ' άντερά τους για την Ζήμενς και τις ΠΑΓΙΕΣ πραχτικές της, δεν μένει κάτι ουσιαστικό να αποκαλυφθεί.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙΨΟΥΜΕ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
Του Κόσμου φυσικά.
Έχεις καμμιά ιδέα;;;

Υ.Γ.
Δεν παρακολουθώ τον θεσσαλονικέα ελληναρά πωλητή σκουπιδοϊδεών και βιβλίων αλλά από ότι έχω ακούσει και διαβάσει μού έχει μείνει το εξής πρός εξερεύνηση:
Σίγουρα έλληνες ήταν και είναι πάντοτε πίσω από κάθε τί (αρχαίο πνεύμα αθάνατο - ακόμα και ντοπέ...), όμως ΠΟΙΟΙ έλληνες;;;
Οι Αχαιοί; Οι Αιολείς; Οι Δωριείς;
Ή μήπως οι Μακεδόνες και οι Θράκες, των οποίων "παίζεται" πολύ η ελληνογνησιότητά τους;;;;
Εν ολίγοις, ποιοί από αυτούς, που αλληλοσφάζονταν για αιώνες πολλούς μέχρι νά 'ρθει ο κατακτητής να τούς "ενοποιήσει", έκαναν αυτά τα θαυμαστά που διαδίδει ο πωλητής;;;
Είναι ερευνητέον, δεν νομίζεις;

marianaonice είπε...

Νομίζω ότι μας απασχολούν περίπου κοινά ερωτήματα Άραγε θα βρεθεί κανένας Εισαγγελέας να μας απαντήσει;;
Γιατί ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μάλλον "περί άλλων τυρβάζει" :))
Σε βρήκα από τη φίλη Νότα και είδα ότι έχεις πολλές απορίες!
Σαν και μένα δηλαδή!
Να είσαι καλά, καλό μήνα!