30/5/08

Οι νέες διαφημίσεις του ΟΤΕ

ΒΟΝΝΗ, 30-5-2008, του ανταποκριτή μας.
Στα ενδιάμεσα των ανακρίσεων των 8 στελεχών της «Deutsche Telekom», ο, αληθινά δαιμόνιος, ανταποκριτής μας, [του οποίου το όνομα κρατάμε μυστικό για ευνόητους λόγους...] κατάφερε να πάρει συνέντευξη από τον D. J., υπεύθυνο διαφημίσεων της Εταιρείας και, κατά τους "παροικούντες στην Ιερουσαλήμ", ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ του Προέδρου, ο οποίος αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες για συγκάλυψη υποκλοπών από την Εταιρεία εις βάρος δημοσιογράφων, πολιτικών [ακόμα και κυβερνητικών...- σας θυμίζει κάτι αυτό;], επιχειρηματιών και βάλε...
Το θέμα της συνέντευξης βέβαια ήταν οι νέες διαφημίσεις που ετοιμάζει το τμήμα του κ. D. J., για την κατάκτηση μεγαλύτερου μερίδιου αγοράς από τον ΟΤΕ, του οποίου 25% [ΚΑΙ την διοίκηση!] αγόρασε πρόσφατα η «Deutsche Telekom».
Νά οι πρώτες ιδέες για τα νέα "σλόγκαν" του ΟΤΕ, υπό την νέα διοίκηση:
- Είστε στο κέντρο της προσοχής μας! Παρακολουθούμε κάθε κίνησή σας!
- Το καλό το παλληκάρι... πριν μιλήσεις σε ακούει!
- ΔΕΝ χρεώνουμε τις παρακολουθήσεις σας, όπως άλλοι...
- Μαθαίνουμε τις επιθυμίες σας για να τις ικανοποιήσουμε!
- Πουλάμε φτηνά τις υπηρεσίες μας και ακριβά το τομάρι σας.
- Με τα νέα μας τηλέφωνα, είμαστε πολύ κοντά σας!
Ο ανταποκριτής μας εξάλλου κατάφερε να αποσπάσει την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ πληροφορία ότι η «Deutsche Telekom» έχει προβλέψει αμοιβή [ακαθόριστου ακόμα είδους και μεγέθους] για τις τρείς καλλίτερες νέες προτάσεις για νέα "σλόγκαν" του ΟΤΕ.
Παραθέστε τις ιδέες σας ΕΔΩ, ως σχόλια, και θα τίς προωθήσουμε.
Προθεσμία υποβολής: 30-6-08.

14/5/08

Ο «ΑΙΩΝΑΣ» για αγορές όπλων, κρατάει μόλις 3,3 χρόνια!!!

Κατά διεθνή αποκλειστικότητα η στήλη αυτή, άντε το "μπλόγκ" αυτό..., παρουσιάζει την πρόσφατη επιστημονική ανακάλυψη: ο «ΑΙΩΝΑΣ» για αγορές όπλων, κρατάει μόλις 3,3 χρόνια!!!
Αυτός είναι ο μέσος όρος των διαδοχικών «Αγορών του Αιώνα» οι οποίες έχουν κατά καιρούς εξαγγελθεί (και πραγματοποιηθεί...) από τους έλληνες Υπουργούς Εθνικής Άμυνας, τα τελευταία 30+ χρόνια.
{To επιστημονικό team του "Εx" δεν είχε τρόπο να επεκτείνει την έρευνά μας στην περίοδο της χούντας και της παλατοκρατίας. Αν κάποια/κάποιος μπορεί να τό κάνει, ευχαρίστως θα συμβάλλουμε στο να υπολογιστεί ο μέσος όρος διάρκειας των «Αγορών του Αιώνα» για όλη τη μεταπολεμική περίοδο.}
Όταν συνήλθαμε από το πρώτο "σόκ" μιάς τέτοιας ανακάλυψης, πέσαμε με τα μούτρα να ελέγξουμε τα στοιχεία διασταυρώνοντάς τα με άλλα, άλλων πηγών από τις αρχικές μας, ξανακάναμε εξαρχής όλους τους υπολογισμούς, ελέγξαμε τα προγράμματα των Η/Υ μας...
Το αποτέλεσμα παράμεινε πρακτικά το ίδιο: ο «Αιώνας» για τις αγορές όπλων διήρκεσε κατά μέσο όρο τα τελευταία χρόνια μόνον 3,3114 χρόνια!!! ή, αλλοιώς, 3 χρόνια 3 μήνες 22 ημέρες 3 ώρες 6 πρώτα λεπτά και 14'' !!!
Και επειδή δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε ότι οι κ. Αβέρωφ-Τοσίτσας, Χαραλαμπόπουλος, Αρσένης, Τσοχατζόπουλος, Παπαντωνίου, Μεϊμαράκης (και όποιοι άλλοι ενδιάμεσοι...) ήταν δυνατόν να ονομάζουν, επιστήμονες άνθρωποι όλοι, διακεκριμένοι μάλιστα, τα τρίακάτι (3,3) χρόνια «Αιώνα», εκατό (100) χρόνια δηλαδή, δεν ήταν δυνατόν να κάνουν τέτοιο χοντρό μαθηματικό λάθος, και μάλιστα ο ένας μετά τον άλλον το ίδιο, ούτε ήταν δυνατόν να έχουν ΟΛΟΙ εκ γενετής ακριβώς την ίδια αδυναμία αντίληψης του χρόνου, βαλθήκαμε να εντοπίσουμε πού οφείλονταν το πρωτοφανές παγκοσμίως φαινόμενο αυτό!
Ψάξαμε ενδελεχώς το παρελθόν καθενός μήπως και βρούμε κάποιο (ή μιά ομάδα όμοιων) γεγονός στη ζωή τους το οποίο ΕΠΙΚΤΗΤΑ θα μπορούσε να επιρρεάσει την αντίληψή τους για το χρόνο. Τίποτα ουσιαστικό δεν βρήκαμε. Μικροσυμπτώσεις βρήκαμε κάποιες αλλ' όχι αρκετά ισχυρές για να δικαιολογήσουν τόσο σοβαρή απώλεια αίσθησης του χρόνου τόσων ατόμων διαδοχικά.
Και τότε έπεσε η φαεινή ιδέα: Ίσως αυτή η απώλεια αίσθησης του χρόνου συνδέονταν ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΑΤΟΜΑ αλλά ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ που χειρίστηκαν αυτά τα άτομα!
Και πέσαμε πάλι όλο το team του "Ex" με τα μούτρα να ψάχνουμε να βρούμε τί κοινό είχαν αυτές οι υποθέσεις.
Η πρώτη ιδέα, ότι δηλαδή ήταν όλες ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ αγοράς ΟΠΛΩΝ, δεν μάς φτούρησε: Ήταν πολύ γενική κατάταξη για να προκαλέσει σε τόσα άτομα τέτοια απώλεια αίσθησης του χρόνου.
Ενδεικτικά: Επρόκειτο πότε για ντουφέκια, πότε για μπαζούκας, πότε για εκτοξευτήρες ρουκετών, πότε για κανόνια, πότε για αεροπλάνα, πότε για άρματα μάχης, πότε για πυραύλους, πότε για αντιτροπιλικά, πότε για φρεγάτες, πότε για ελικόπτερα, πότε για χειρομβοβίδες, πότε για μυδράλλια, πότε για πυρομαχικά όλων αυτών.
Η κοινή, και πολύ περισσότερο η επιστημονική μας, λογική απέκλεισε το ενδεχόμενο τόσο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ πράγματα να είχαν προκαλέσει την ΙΔΙΑ απώλεια αίσθησης χρόνου σε τόσα διαφορετικά άτομα!!!
Απελπισία !!!
Είχαμε κάνει μια μεγάλη ανακάλυψη, τόσα άτομα να έχουν "συρρικνώσει" τον ΑΙΩΝΑ σε ...3 χρόνια, και να μην μπορούμε να βρούμε το γιατί...
Και τότε η νεώτερη από μάς, και μάλλον το πιό "σπίρτο", μπήκε στην αίθουσα ερευνών κραδαίνοντας μιά εφημερίδα: Αυτό είναι, λεβέντες!, ούρλιαζε. Αυτό είναι το κοινό σημείο! Λέοπαρντ, Σινούκ, Πάντσερ, Τορ-έμ-ουάν, Σίι-φορ-άϊ...
Μά!, αντέτεινε κάποιος, ο πιό βραδύνους εξ ημών, όλα αυτά είναι όπλα και ΟΧΙ ΙΔΙΑ όπλα... Τό εξετάσαμε αυτό...
Το ίδιο που έχουν όλα, είναι οι ΜΙΖΕΣ που "έπεσαν" για την αγορά τους! αποκρίθηκε εκείνη.
Πέσαμε τότε όλοι σε βαθειά περισυλλογή.
Και ξαναρχίσαμε να ψάχνουμε τα κιτάπια μας. Ξανά-μανά εξ αρχής υπολογισμοί, συγκρίσεις, διασταυρώσεις...
Δεν ήταν δυνατόν να δεχτούμε ότι ΟΛΟΙ οι υπουργοί μας Εθνικής Άμυνας ήταν διεφθαρμένοι και «τά 'πιασαν», οπότε αμβλύνθηκε η μνήμη τους και η αίσθηση του χρόνου...
Τα στοιχεία που ξεκαθαρίσαμε ως ουσιώδη είναι τα εξής:
* Τα προσφερθέντα ομοειδή όπλα δεν είχαν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους ως προς την αποτελεσματικότητα. Σκότωναν όλα εξ ίσου (ή περίπου εξ ίσου...) καλά.
* Δεν ήταν δυνατόν να έχουν μέσο χρόνο ζωής, μέσο χρόνο "απαξίωσης" τα 3 χρόνια. Τότε γιατί αγοράστηκαν;;;
* Αυτά που αγοράστηκαν δεν ήταν πάντοτε τα φθηνότερα ισάξια (ή περίπου...).
* Με τις, συνεχιζόμενες, αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Ζήμενς φαίνεται πως οι μίζες είναι που ποικίλουν πολύ και διαμορφώνουν αναλόγως την τελική τιμή που πληρώνουμε.
* Πολύ περισσότερο που οι μίζες αυτές δεν έφταναν ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ στους "τελικούς αποδέκτες", πρόσωπα ή κόμματα. Η Ζήμενς ισχυρίζεται ότι "οι δικοί της άνθρωποι" κρατούσαν πολλά για τον εαυτό τους... Και θα τούς κάνει αγωγή, λέει... ΕΜΕΙΣ γιατί δεν κάνουμε αγωγή;;; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΑΥΤΑ!!! Προϊόν ληστείας είναι!!!
* Η συχνότητα των «Αγορών του Αιώνα» είναι σχεδόν η ίδια με την συχνότητα διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών.
Μ' αυτό το τελευταίο θεωρήσαμε ότι ολοκληρώθηκε η έρευνά μας για την, όπως και να τό δείς, περίεργη απώλεια αίσθησης του χρόνου από τόσους...
Διαφωνείτε;;;